http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

søndag 10. februar 2013

Sigrids tomat farci

En typisk fransk matrett som jeg har fått av min datter.
Den egner seg som en enkel kveldsrett, eller kanskje som litt varm mat til lunch.

Bruk mye krydder er mitt råd, ellers blir retten for tam!






Til 4 personer:

8 tomater (de må være røde, modne og rimelig store)
400 g kjøttdeig
4 -5  fedd hvitløk
Urter, persille, basilikum, timian, oregano. Du kan blande dem eller bruke en av dem, men bruk i overkant mye, for det skal smake av krydder. Jeg vil anslå ca 3, kanskje 4 gode spiseskjeer
Salt
Kvernet pepper
Olivenolje.

Varm ovnen til 200 grader.

¤ Vask tomatene.
¤ Skjær toppen av dem og ta ut innmaten med en teskje. Ta vare på innmaten og toppen. (Se på bildet over, der har jeg skåret toppen av tomatene på feil ende. De står stødigere i fatet hvis du skjærer toppen av der stilkfestet IKKE er)
¤ Varm olivenolje i en stekepanne.
¤ Hakk hvitløken fint.
¤ Ha kjøttdeig og hvitløk i panna. Smuldre kjøttdeigen og stek til alt er gjennomstekt.


¤ Tilsett urtene og rør alt godt sammen.
¤ Smak om du trenger salt.
¤ Kvern over pepper. Bruk godt med pepper. Det gir kraftig smak.

¤ Bruk en ildfast form med flat bunn eller bruk ovnsplata. Smør forma eller plata med olivenolje.
¤ Fyll tomatene med kjøttdeigrøra.
(Du kan rive litt ost og ha på toppen av tomatene også hvis du vil)


¤ Sett toppen på tomatene og plasser dem i den ildfaste forma eller på stekeplata.
¤ Legg innmaten fra tomatene rundt tomatene. Strø litt salt over innmaten. Har du kjøttdeigrøre som du ikke fikk plass til i tomatene, så legg resten av den også sammen med innmaten av tomatene.
¤ Spre litt olivenolje over det hele.
¤ Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 - 30 minutter. Steketida varierer etter størrelsen på tomatene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar