http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 4. juni 2012

Pizza uten tomatsaus

Til denne pizzaen må du forsteke bunnen, ellers blir den klisset.
Bruker du durumhvete (i Namsos får du kjøpt det hos Røthe) i deigen istedet for hvetemel, blir deigen veldig god å arbeide med. I tillegg blir den god og fast og du kan spise pizzaen med fingrene, for bunnen blir sterk og holder fyllet.

Som med all pizza må du begynne i god tid å forberede den. Regn med at det går 1 time fra du begynner til du kan sette deg ned og nyte resultatet.
Dette er kanskje en voksenpizza... for ungene vil gjerne ha tomatsaus, men bunnen kan du bruke til all slags fyll egentlig. Den må forstekes før du har på tomatsaus og ost også. Jeg har prøvd denne bunnen med tomatsaus, oppskåret mozzarella (som ligger i en pose med vann) og litt frisk basilikum. Det smakte kjempegodt det også.


Deig til 2 tynnkjevlede pizzaer som er på størrelse med en ovnsplate:

1 1/2 dl lunkent vann
3 ss olje
225 g durumhvete (eller hvetemel)
1/4 pk fersk gjær eller 2 ts tørrgjær.  Du må bruke lite gjær og lang hevetid, da blir ikke bunnen så tykk.
1/2 ts salt
2 ss olje (det skal være olje 2 ganger...)

Fyll:
3 dl crème fraîche
12 skiver bacon
1 -2 rødløk, alt etter størrelsen på løken. Finhakket eller skåret i tynne, tynne skiver.
pepper
Friske urter

¤ Løs opp gjæren i vannet. Tørrgjær tilsettes sammen med melet.
¤ Bland inn mel, olje og salt.
¤ Elt deigen godt sammen. Som jeg har skrevet før, så trenger deigen å knas i 10 - 15 minutter. Du trenger ikke stå å kna hele tiden. Det er tiden fra du begynner til du slutter som er viktig. Altså: Kna 2 minutter, ta 5 minutter pause, kna litt igjen - pause - kna osv... til det har gått 10 -15 minutter.

¤ Før du legger deigen til heving har du 2 ss olje i bakebollen og snur deigen rundt i oljen slik at den blir oljet utenpå.
¤ Sett deigen til heving 1 time. Legg plast eller et klede over bakebollen.

¤ Del hver baconskive i 4 -5 deler og stek dem i en stekepanne på svak varme. La dem renne av på kjøkkenpapir.

¤ Varm ovnen til 225 grader, og har du varmluft med pizzafunksjon på ovnen så bruker du det. Bruk varmluftfunksjonen allikevel om du ikke har pizzafunksjon. Den gir skarpere varme.
¤ Kjevle deigen til 2 tynne pizzabunner. Bruk litt ekstra mel under kjevlingen. Prikk dem med gaffel.
¤ Forstek bunnene (hver for seg) midt i ovnen i 3 minutter.


¤ Smør crème fraîche på de forstekte pizzabunnene.

¤ Fordel bacon og finhakket eller tynnskåret rødløk over. Strø over noen friske urter og ta noen tak med pepperkverne over.


¤ Stek pizzaen videre midt i ovnen på 225 grader (på varmluft med pizzafunksjon) i 7 minutter. Har du ikke pizzafunksjon så trenger du 2 minutter lenger steketid.
Server gjerne med en grønn, enkel salat med dressing av 3 ss olivenolje, 1 ss vineddik og litt salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar