Salaten er frisk og god. Det er viktig at du kjøper moden mango som kjennes myk ut. Er den hard smaker den ikke godt og den er vanskelig å dele opp.
Kokosris er et relativt nytt bekjentskap for meg, men den egner seg absolutt godt til denne retten.
Til 4 personer:
Kyllingen:
4 kyllingfileter
1 dl olje (med nøytral smak, maisolje, solsikkeolje el.l.)
3 ss curry paste (karri pasta)
1 ss hakket fersk ingefær
3 ss hakket frisk koriander
Olje til steking
Kokosris:
Jasmin- eller basmatiris, ca 4 dl
1 gul løk, finhakket
2 ss olje (bruk samme olje som til kyllingen, eller bruk olivenolje)
2 dl kokosmelk, ikke lettvarianten
Ca 5 dl vann
Mango- og eplesalat:
2 epler
1 mango
Frisk mynte og koriander (eller bruk bare den ene sorten hvis du syns det blir mye med begge, men det smaker utvilsomt godt med disse to smakene sammen)
3 stilker vårløk
saft ev 1 lime
¤ Begynn med risen.
¤ Varm oljen i en gryte og surr løken i den noen minutter til den blir blank.
¤ Tilsett risen i løken og rør rundt til risen er blank av oljen.
¤ Tilsett væsken (kokosmelken og vannet) i risen og la det hele koke opp.
¤ Skru ned varmen og la det hele trekke på svak varme under lokk, i 20 minutter.
¤ Fortsett med kyllingen.
¤ Varm ovnen til 150 grader.
¤ Bland sammen olje, curry paste, finhakket ingefær og hakket koriander og mynte, til det blir en grøt.
¤ Gni kyllingbrystene inn med blandingen.
¤ Varm olje i en stekepanne og brun kyllingbrystene 2-3 minutter på hver side.
¤ Ha så alt sammen over i et ildfast fat og sett det midt i ovnen i 15 minutter (det står det i den opprinnelig oppskrifta, men jeg syns det er for kort tid og lar dem ligge i ovnen ca 20 minutter). Kyllingbrystene skal være gjennomstekte, men ikke tørrstekte.
¤ Du kan bruke svinefilet istedet for kylling til denne retten. Bruk samme marinade (med curry paste, ingefær og koriander). Da må du steke fileten i 5 minutter på hver side (2 sider), og så steke den i ovnen på 200 grader i 20 minutter. La den hvile i 10 minutter og så skjære den i 3 - 4 cm tykke skiver. Det tar litt lenger tid enn med kylling, men ofte er en svinefilet billigere enn 4 kyllingbryst...
¤ Salat:
¤ Skrell mangoen og del den i små biter.
¤ Vask og del eplet i biter (ikke skrell det, for jeg syns salaten ser friskere ut med det fine røde- eller grønne skallet).
¤ Skjær vårløken i tynne ringer.
¤ Hakk de friske urtene.
¤ Bland alt i en salatbolle og klem limesaft over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar