http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 18. april 2012

Gulasjsuppe.

Denne oppskrifta er også fra God morgen Norge. Jeg syns den smaker godt og er forholdsvis enkel å lage.
Det går an å avskrekkes litt av den lange lista med ingredienser, men mye av det er ting man som oftest har i huset allikevel, som løk og hvitløk, hvetemel, poteter, en gulerot, buljongterninger...
Jeg begynner alltid med å skrelle ferdig rotgrønnsakene og skjære dem i terninger. Når du har gjort det er suppa nesten like rask å lage som en posesuppe. Litt overdrevet, men den smaker i hvert fall mye bedre.

Dette er til 4 personer:
100 g bacon skåret i biter
2 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, hakket
400 g karbonadedeig (du kan godt bruke kjøttdeig i samme mengde)
1 ss paprikapulver
1 ss hvetemel
2 ts karve
3 ss tomatpure (hvis jeg kjøper en liten boks av merket Eldorado, bruker jeg hele boksen)
1 laurbærblad
1 1/2 l kraft ( vann + 3 buljongterninger )
1 grønn paprika
5 poteter, skrellet og delt i terninger
1 gulerot, skrellet og delt i terninger
2 skiver sellerirot, skrellet og delt i terninger

¤ Skrell poteter, gulerot og sellerirota og skjær dem i passe terninger og legg dem til side.
¤ Surr baconbiter, løk og hvitløk i en gryte. Bruk evt.litt olje eller smør. Surr til det blir blankt.
¤ Tilsett karbonadedeigen og smuldre den opp.
¤ Bland paprikapulver, hvetemel og karve og dryss det i gryta. Rør det godt sammen.
¤ Tilsett tomatpure, laurbærblad.
¤ Hell i kraft, det vil si 1 1/2 liter vann + 3 kjøttbuljongterninger.
¤ Kok det opp.
¤ Har du tid, kan du la dette koke i ca 10 minutter før du tilsetter rotgrønnsakene.
¤ Har du sultne ulver som venter på middagen, så tilsetter du rotgrønnsakene med en gang og lar alt koke ca 15 minutter til grønnsakene er møre.

Ved servering kan du drysse litt friske urter på toppen og servere en rømmeklatt til suppa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar