Dette er en jevnet, kraftig suppe, med god smak.
På bildet ser du at jeg har pyntet den med noen reker. Det kan du godt utelate. Det blir liksom luksusvariant når du har i noen blåskjell eller noen reker og pynter med dill tilslutt.
Til 4 personer:
500 g fiskefilet (hvis du bruker frossenfisk må suppa trekke 10 min. lenger enn det jeg antyder)
2 gulerøtter
1/2 persillerot ( kan utelates hvis du vil)
2 skiver sellerirot
1/2 purre
1 fennikel (liten)
2 sjalottløk, eller 1 liten, vanlig gul løk
2 ss smør (til å surre løken i)
2 ts karripulver
1 1/2 l fiskekraft, fra fiskebuljongterning
3 ss mykt smør
3 ss hvetemel
2 dl fløte eller seterrømme (ikke bruk lettrømme, da "sprekker" suppa litt)
3 ts presset sitronsaft
evt. 1 ts sukker
Så kan du tilsette tilslutt: 1 dl rensede reker eller la noen hele blåskjell koke med noen minutter.
Frisk dill smaker kjempegodt til hvis du klipper den over suppa tilslutt.
¤ Rens grønnsakene (gulerøtter, persillerot, sellerirot, og fennikel) og skjær dem i mindre biter.
¤ Finhakk løken.
¤ Smelt smøret tilsett karri.
¤ Tilsett løken og la den surre seg myk.
¤ Tilsett fiskekraft (kaldt vann + 3 fiskebuljongterninger)
¤ La det hele koke opp.
¤ Rør det myke smøret sammen med hvetemelet til det blir en ball. (Har du bare kaldt smør, så prøv å arbeide hvetemel og smør sammen med hendene til en ball).
¤ Tilset "ballen" i den varme fiskekrafta og visp godt så det ikke blir klumper til "ballen" er oppløst. Da skal krafta ha blitt tykkere (jevnet).
¤ La det hele trekke i 5 minutter. Det betyr at det ikke skal fosskoke, bare boble svakt.
¤ Tilsett fløte eller rømme og la det koke opp.
¤ Tilsett de oppskårede grønnsakene og la det hele trekke i noen minutter. Har du skåret grønnsakene i veldig små biter, trenger det kanskje bare 3 minutter, er bitene større trenger det kanskje 8 minutter.
¤ Skjær fiskefileten i mindre biter og tilsett dem i suppa.
¤ La alt trekke i bortimot 3 minutter til fisken er kokt.
¤ Smak til suppa med sitronsaft og litt sukker.
Så kan du strø dill over hvis du har. Persille eller gressløk går også fint.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar