tirsdag 14. januar 2014

Brødpudding

Brødpudding er en gammel dessert. Man brukte skiver av tørt brød, og det var i så måte en fin rett for å få brukt opp de siste restene av brødet. Du kan bruke både grovt og fint brød. Jeg lager denne desserten når jeg skal bruke opp restene av julekaka jeg alltid har igjen i fryseren etter jul.

Faktisk blir det kjempegodt!
Lager du vaniljesaus og serverer til, blir det enda bedre. Orker du ikke det kan en rømmeklatt være godt nok.



Til 4 personer: (nok til en brødform)
6 skiver tørt brød
4 egg
150 g sukker
2 dl fløte
3 dl melk
4 epler, skrellet og delt i tynne båter
Litt melis til å strø over
Smør til forma

¤ Smør en ildfast form (eller en avlang brødform) og legg brødskivene i forma.


¤ Pisk egg og sukker godt, nesten til eggedosis.
¤ Varm opp melk og fløte i en kjele (det trenger ikke å koke) og ha det i eggedosisen mens du pisker.
¤ Hell røren over brødet og la det stå slik i 20 minutter. Da trekker væsken inn i brødet.



¤ Imens varmer du ovnen til 175 grader og skreller eplene og deler dem i tynne båter. Det er viktig for resultatet et eplebåtene ikke er for tykke. For å anslå tykkelse vil jeg si at en halv cm er passe.
¤ Legg så eplebåtene over brødet og dryss litt melis over det hele.



¤ Stek midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter.


¤ Server med vaniljesaus eller en klatt rømme.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar