Jeg må medgi at muffins ikke er min favoritt. Jeg syns de ofte blir tørre og smakløse.
Her er noen råd fra meg for saftige muffins:
Lag muffinsene i store muffinsformer og bruk doble former, dvs 2 former inni hverandre.
Når det gjelder blåbæra, så rør den med litt sukker og ikke bruk friske bær uten sukker.
En ting til: Ikke glem sitronsafta! Glemmer du den blir smaken tam.
Dette trenger du til 7 muffins i store former:
100 g smør
1 dl sukker
2 egg
1 ss sitronsaft
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melk
7 ss rørte blåbær (jeg heller av safta som eventuelt har dannet seg)
¤ Varm ovnen til 225 grader
¤ Rør smør og sukker hvitt. Det vil si at smøret og sukkeret er godt rørt sammen og da blir fargen hvitere enn smøret normalt er. Det er godt å bruke elektrisk mixer til dette, men det går med håndmakt også.
¤ Tilsett eggene og sitronsafta og rør godt så det blir en jevn blanding.
¤ Rør i mel og bakepulver og melk. Rør litt forsiktig sammen.
¤ Fordel røra i 7 store muffinsformer. Formene skal bli halvfulle.
¤ Tilsett 1 ss rørte blåbær i hver form.
¤ Stek muffinsene midt i ovnen i 20 minutter. De skal få litt brunfarge på toppen.
¤ Avkjøl i formene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar