onsdag 20. mars 2013

Påskedessert

En frisk dessert som du kan variere med eller uten alkohol.

(Jeg har brukt mandariner istedet for appelsiner i desserten på bildet. Det er et alternativ, men  desserten blir mye saftigere og mer smakfull med appelsiner).


Dette trenger du pr person:

1 appelsin
1- 2 ss crème fraîche
2 hakkede valnøtter (det går bra med hasselnøtter også)
1 ss rosiner
Hakket sjokolade/eller mokkabønner
Alkohol: Noen dråper Cointreau

¤ Skrell appelsinen slik: Skjær skallet av, ikke skrell den.
   Skjær hver appelsinbåt inn til midten innenfor skilleveggen, slik at du får ut "fileten" av hver båt.
¤ Fordel appelsinbåtene i porsjonsskåler. Klem det som er igjen av saft i restene av appelsinen, over båtene.
¤ Strø over valnøtter, rosiner og sjokolade.
¤ Like før du skal servere desserten har du over lettpisket crème fraîche. Vil du ha alkohol i desserten blander du noen dråper Contreau inn i crème fraîchen før du har den over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar