lørdag 16. februar 2013

Salat med grønne bønner og avokado

Denne salaten passer godt til hvit fisk. Den passer veldig godt til seioppskrifta jeg la ut i går, "sei med rødløk". Sammen blir de et spenstig måltid.


Til 4 personer:
1 pose frosne grønne bønner. Du kan helt sikkert bruke friske.
2 avokadoer
1 rødløk
1 potte frisk persille

Dressing:
1/2 sitron, revet skall og saft av den
2 ss olivenolje
1 ts salt
Kvernet pepper

¤ Kok opp ca 1/2 l vann. Legg bønnene i vannet og la det koke i 2 minutter (de friske må du kutte endene på før du koker dem). Sil av vannet.
¤ Del avokadoene i to. Ta ut steinen. Ta ut fruktkjøttet med en teskje eller fjern skallet og del avokadoene i skiver.
¤ Skrell rødløken. Del den i tynne båter.
¤ Klipp persillen. Bruk hele potta med persille. Det gir god smak.
¤ Bland alt, grønne bønner, avokado og persille i en salatbolle.
¤ Lag dressing: Bland alt, olivenolje, sitronskall og saft, salt og pepper.
¤ Ha dressingen over salaten, og da er den ferdig til servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar