tirsdag 23. august 2011

Lettvinte og gode sitron-scones.

Scones lager du mens teen trekker. Det er kanskje litt overdrevet, men det går på 20 minutter.
Du må spise dem nybakt. Det er egentlig ikke noe problem, for de er bare sååå gode!
Super picknickmat, gode til formiddagsteen eller kaffen. De kan spises med eller uten pålegg.




4 dl hvetemel
Revet skall av 1/2 sitron (eller appelsin)
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1 ts bakepulver
75 g smør
1 dl rosiner
1 1/2 dl melk

Sett ovnen på 250 grader.

Jeg bruker matprosessoren, men du kan godt arbeide sammen deigen med fingrene i en stor bolle:
¤ Ha mel, bakepulver, salt, sukker og revet sitronskall i bollen.
¤ Tilsett smøret som er delt i terninger.
¤ La maskinen gå til smøret er smuldret i melet, eller smuldre med fingrene.
¤ Tilsett melken og la maskinen gå til deigen blir en klump, eller rør det sammen for hånd.
¤ Ha litt hvetemel på bordet.
¤ Ta deigen ut på bakebordet og arbeid inn rosinene.
¤ Kjevle deigen ut så den blir ca 2 cm tykk over det hele.
¤ Bruk et drikkeglass og stikk ut runde kaker.


¤ Legg kakene på en stekovnsplate som er dekket med bakepapir.


¤ Stek sconsene i 8 minutter på 250 grader, midt i ovnen.
De egner seg ikke til frysing og holder seg ikke spesielt godt til dagen etter.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar