lørdag 20. august 2011

Laks i pakke.

Denne oppskriften kan du lage med breiflabb og steinbit også.
Oppskriften er til 4 personer.
Du trenger alminiumsfolie i tillegg til ingrediensene.
VIKTIG: Hva du enn utelater av ingrediensene, så IKKE utelat lime. Den er "kluet" i retten, nemlig.







800 g laksefilet eller 4 skiver laks
2 lime
Frisk ingefær (ca 2 ss når den er revet). Jeg tror ikke du kan bruke ingefærpulver fra krydderhylla...
Olivenolje (her er det snakk om bare noen spiseskjeer)
Smør (noen få ss)
1 rød chili
1 purre eller 2 vårløk
2 tomater (jeg bruker ofte 6 cherrytomater delt i to)
1 paprika (rød eller grønn spiller ingen rolle)
Salt
Pepper

Serveres til:
Sukkererter (1 pose)
Ris

¤ Varm ovnen til 220 grader

¤ Lag 4 store flak av alminiumsfolie. Smør dem med olivenolje og legg en liten smørklatt på hvert ark (1 ts ca).
¤ Legg et fiskestykke på hvert alminiumsflak.
¤ Krydre fisken med salt og pepper, knapt 1/2 ts av hver på hver av fiskestykkene.
¤ Klem saften av 1/2 lime på hvert stykke. Klem godt, for hvis limen har lite saft i seg, trenger du kanskje litt mer.
¤ Vask og skjær purren/vårløken i skiver.
¤ Vask chilien. Del den i to på langs og ta ut frøene. Finhakk den.
¤ Vask og skjær paprikaen i tynne ringer (eller staver).
¤ Vask og skjær tomatene i båter.
¤ Skrell og riv den friske ingefæren.
¤ Strø over laksebitene: Finhakket chili, finsnittet purre/vårløk, paprikastrimler, tomatbåter og tilslutt revet ingefær.
¤ Legg en klatt (1 ss sånn ca) smør på toppen av hver pakke.



¤ Pakk pakkene forsiktig inn og pass på at det ikke blir rift i folien. Skjøten må vende opp.
¤ Legg pakkene i en ildfast stor form eller rett på ovnsplata.
¤ Sett det hele midt i ovnen (som er oppvarmet til 220 grader) og la det stå i 15 minutter. Er laksestykkene mer enn 3 cm tykke så kan det hende de trenger 20 minutter i ovnen.
Det blir mye god kraft i hver pakke og du trenger ikke annen saus til.

Slik koker du sukkererter:
¤ Kok opp 3-4 dl vann i en kjele. Tilsett 1 ss smør og la det smelte i vannet.
¤ Ha i sukkerertene og la dem koke nøyaktig 2 minutter og ikke et sekund lenger, for da blir de dvaske.

Så koker du ris til. Server gjerne soyasaus til risen.

Server 1 laksepakke til hver og sett fram sukkererter og ris til. Det smaker faktisk kjempegodt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar