http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

lørdag 1. september 2018

Torsk med rødbeter og urtemarinade

I denne retten kan du bruke både ferske og hermetiske rødbeter, men resultatet blir mange hakk bedre med ferske.
De må kokes bortimot 1 time, men du har mangedobbelt igjen for det strevet.
Stort sett alle matbutikkene har nå ferske rødbeter hele året. 

Hvis du ikke har engangshansker, så bør du anskaffe det, for røbeter setter farge på tilværelsen.

Kommentar fra familien på denne retten: Kjempegodt!
Du får ta oss på ordet.





800 g fersk torsk
4 rødbeter
4-5 poteter i skiver
2 ss olivenolje

Urtemarinade:
2 hvitløkfedd, finhakket
4 ss grovhakket gressløk
4 ss grovhakket persille
4 ss grovhakket basilikum
4 ss olivenolje
1/2 sitron, saft og skall (rives)
salt og pepper

¤ Begynn med å koke rødbetene i god tid. Hele rødbeter trenger mellom 40 min og 1 times koking. Det avhenger av hvor store de er. Vil du korte med på koketiden kan du dele rødbetene i 2 eller 4, da trenger de 20-30 minutters kok.

¤ Varm ovnen til 200 grader
¤ Ha 1 ss olivenolje på en stekeplate.
¤ Fordel skivene av potetene utover plata.



¤ Strø litt salt og pepper over potetene og spre litt olivenolje over også.
¤ Sett plata med potetene midt i ovnen (på 200 grader) og la dem stå i ovnen i 25 minutter.

¤ Lag urtemarinaden:
Bland alle ingrediensene. Her behøver du ikke foodprosessor, bare hakk urtene noenlunde fint.

¤ Skrell av det ytterste skallet på rødbetene når de er litt avkjølt (her trenger du hansker) og del dem i skiver.
¤ Del torsken i mindre biter, ikke i porsjonsbiter, men mindre enn det. Strø litt salt og pepper over fisken.

¤ Når potetene har stått i ovnen i 25 minutter tar du plata ut av ovnen. 
¤ Legg først rødbeteskivene over potetene.
¤ Så legger du fisken øverst.
¤ Fordel urtemarinaden over fiskebitene.
¤ Du kan spre litt olivenolje over det hele hvis du vil, det gjør alltid susen...


¤ Sett formen tilbake midt i ovnen i 12 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar