http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 13. januar 2015

Lat lasagne

Enkle og lettlagede middagsretter har en tiltrekningskraft på meg, tror jeg. Enkelte dager er det  et pes å lage middag, selv for en matblogger.
Denne retten er en nesten-lasagne, ingen hvit saus og ingen pastaplater. Godt blir det allikevel.







4 personer:

450 g pastaskruer eller pastarør (skal du ha kjøttdeig i retten kan du bruke 300 g pasta)
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater, hakkede
1 ts oregano, har du frisk så bruk det, men tørket går helt fint
1 ts salt og litt pepper
1 ts sukker
2 ts balsamicoeddik (sløyf det hvis du ikke har det)
50 g parmesan, revet
150 g revet hvit ost, mozzarella, cheddar eller en annen sort du liker

400 g kjøttdeig (det kan du utelate hvis du vil ha en vegetarrett. Det blir faktisk godt uten kjøttdeigen også. Bare prøv.)


¤ Varm ovnen til 225 grader.

¤ Kok pastaen sånn som pakken beskriver, 5 minutter eller 10 minutter...
¤ La pastaen renne av i et dørslag.
¤ Varm 2 ss olivenolje i stekepanna.
¤ Finhakk hvitløken og ha den i panna. La den frese på svak varme i 1-2 minutter.
¤ Skal du ha kjøttdeig, tilsetter du den sammen med løken og smuldrer den i panna mens den brunes.


¤ Tilsett tomatene, krydder (oregano, salt og sukker) og lar det hele koke  i 5-6 minutter.
¤ Ha halvparten av pastaen i en ildfast form. Du trenger ikke smøre forma.
¤ Ha over halvparten av tomatsausen og rør litt rundt i forma.
¤ Strø over halvparten av den revne osten (parmesan og hvitost).
¤ Gjenta dette en gang til med resten av pastaen og sausen og osten.



¤ Sett forma midt i ovnen og stek i 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar