http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 6. januar 2015

Laks med ingefær og kokos

Dette er mat du kan gjøre ferdig på forhånd, kvelden før faktisk. Sett den i kjøleskapet i en ildfast form, så er det bare å putte den i ovnen når det lir til middag neste dag.
Server ris til, eller du kan late som det er en suppe og spise brød til.


Til 4 personer:

4 stykker laksefilet uten skinn (hver bit må være ca 200 g)
1- 2 ts karrypasta (grønn eller rød, går bra begge deler)
2 ts revet frisk ingefær
5- 6 skiver lime (eller du kan bruke limeblader eller sitrongress)
1 boks kokosmelk (4 dl)
2-3 ts fiskesaus eller soyasaus
Finhakket chili, sånn ca 1/2 - 1 chili (fjern frøene som ligger inni)
1 brokkoli i små biter
Til servering: Frisk koriander og limesaft

Dette kan du gjøre dagen før (men bevares, du kan gjøre det en halvtime før middagen også):
¤ Legg fiskestykkene i en ildfast form. Du behøver ikke smøre den.
¤ Smør karrypasta og revet ingefær på fiskestykkene.
¤ Skjær limen i skiver og legg skivene over eller innimellom fiskebitene.


¤ Hell over kokosmelk, fiskesaus (eller soyasaus) og strø hakker chili over.
¤ Del brokkolien i mindre biter og legg den innimellom fiskebitene.
¤ Ha plast over fatet og sett det i kjøleskapet "så lenge". Skal du lage retten "tvert" trenger den ikke innom kjøleskapet....

¤ Når det lakker mot middag, setter du ovnen på fullt, 250 grader, varmluft og grillelement hvis du har, full guffe liksom!
¤ Sett forma med fisken inn i kald ovn, på nedeste rille.
¤ Kjenn på fisken etter 10 minutter om den er ferdig. Laksen skal ha skiftet farge helt igjennom. I min litt tilårskomne ovn tar det ca 15 - 20 minutter før alt er ferdig. Jeg liker at laksen er gjennomstekt.
¤ Når du tar retten ut av ovnen så skvis litt limsaft  over det hele, og strø frisk koriander over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar