http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 29. oktober 2013

Kylling med kanel og ingefær

Lettvint og godt. Du kan lage retten i en wok, men med en god stekepanne går det helt greit.
Du må skjære opp alle ingrediensene på forhånd. Det sparer deg for det hesblesende arbeidet det er i røre i panna mens du kutter grønnsaker og kylling.

 
Dette er nok til 4:
4 kyllingfileter
3 stengler vårløk, du kan også bruke purre
1 squash
2 avokadoer
1/2 dl pinjekjerner
2 ss olje
1 ts salt
Litt pepper
1 ts malt kanel
1ts malt ingefær
 
Kokt ris og soyasaus serveres til.
 
¤ Sett på risen til koking.
¤ Begynn med å skjære alle ingrediensene (vent med avokadoen) i strimler, kyllingfilet, squash og vårløk.
 
 
¤ Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gyldne.
¤ Varm oljen i en wok eller en stekepanne. La det bli godt og varmt.
¤ Ha kyllingbitene i panna og stek til de blir gjennomstekt. Det tar noen minutter, 3-4 minutter sånn ca. Du kan steke dem i 2 omganger hvis du syns panna blir for full.
 
 

 
¤ Ta kylling opp av panna og sett dem tilside.
¤ Ha grønnsakene i panna, squash og vårløk, og stek dette et par minutter mens du rører rundt.
¤ Legg så kyllingbitene tilbake i panna og krydre med kanel og ingefær.
¤ Del avokadoene i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en teskje og tilsett i gryta.


¤ Smak til med salt og pepper tilslutt og så er det bare å serverer med ris og soyasaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar