http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 8. oktober 2013

Biff stroganoff

En god gammel rett som smaker godt.
Her skal biffen skjæres i strimler, men du kan like gjerne steke hele biffer på vanlig måte, og servere den innholdsrike sausen til. Det blir godt det også.


Dette trenger du til 4:

600 - 800 g biffkjøtt (indrefilet)
1 - 2 løk, skåret i tynne ringer
2 hvitløkfedd, hakket
200 g sopp
2 ss tomatpure
2 dl oksebuljong (2 dl vann + 1/2 buljongterning)
2 dl crème fraîche (du kan også bruke matyoghurt rørt ut med 1 ss hvetemel)
Salt og pepper
Olivenolje og 1 ts smør til steking
Til servering: Sylteagurk og rødbeter og kanskje litt hakket frisk persille

¤ Begynn med å steke kjøttet. Du kan enten dele kjøttet i 4 biffer og krydre dem med salt og pepper og steke dem i olje og litt smør på god varme i ca 2 minutter på hver side.
Eller: Du kan dele kjøttet i strimler (som jeg har gjort her), salte og pepre, og brune det i olje og smør på god varme. Stek til du ser at bitene får litt stekeskorpe, men ikke stek for lenge. Det er fint kjøtt du bruker, så det trenger ikke mye steketid.
¤ Legg kjøttet tilside.
¤ Bruk samme pannen. Tilsett mer olje og smør hvis det trengs.
¤ Skru varmen på plata litt ned, og ha løken i panna (ikke hvitløken). Stek til den blir myk.
¤ Tilsett hvitløk og sopp og stek videre i 2-3 minutter.
¤ Rør inn tomatpureen.
¤ Tilsett buljongen og la det putre et par minutter.
¤ Rør inn crème fraîche og legg i kjøttet.
¤ Smak til med salt og pepper.
¤ Strø over hakket frisk persille hvis du vil.


Du kan servere ris til, potetmos eller ovnsbakte potetbåter som jeg har gjort.


Så smaker det kjempegodt med syltet agurk og noen skiver med rødbeter til. Det ser du på øverste bildet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar