http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 24. september 2012

Rognebærgele med epler

Nå er rognebærene på sitt fineste.
Denne oppskrifta gir alltid stiv gele. Om det er eplene som gjør det vet jeg ikke.
Jeg har utallige ganger laget rognebærgele som bare ikke har blitt stiv.

Mitt råd er å lage bare en sånn liten porsjon som denne av gangen. Av og til gir denne mengden bær 6 dl saft, og enkelte ganger bare 2 dl.



300 g faste, rensede rognebær
200 g epler i biter (jeg skreller dem ikke, tar bare ut kjernene)
2 dl vann
450 g sukker pr 6 dl saft (får jeg bare 2 dl saft bruker jeg 200 g sukker)

¤ Kok opp epler og vann først.


¤ Tilsett rognebærene og la det hele koke  på middels varme (med lokk) i ca 15 minutter. Da skal det bli saft av bærene.



¤ Sil safta gjennom en sil eller et klede og mål opp safta.
¤ Ha safta tilbake i kasserollen( ikke tilsett sukkeret enda!) og kok videre i 10 minutter på svak varme  (med lokk).
¤ Etter at det er kokt i 10 minutter tilsetter du sukkeret og rører det godt ut i safta.
¤ Kok videre uten lokk i 10 minutter på svak varme. Du skal så vidt se at det bobler. IKKE rør i safta i løpet av disse 10 minuttene.
¤ Ha geleen på rene varme glass og skru på lokk.

1 kommentar:

  1. Dette er en 7 år gammel post, men kanskje jeg får svar allikevel:)

    Du anbefaler ikke å doble oppskriften? Lett at geleen ikke blir stiv da?

    SvarSlett