tirsdag 7. september 2021

Wokgryte med kjøttdeig og nudler.

Denne retten lager du på en halv time, kanskje raskere enn det også. Den smaker litt spicy og du kan godt variere styrken på dette. Jeg gir deg oppskrift på sånn middels smak der.



Dette trenger du til 4 personer:

400 g kjøttdeig

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss ingefær, finrevet

4 ss olje til steking

salt og pepper etter smak

250 g eggenudler

Grønnsaker: ( Her kan du sjonlere litt, miniasparges, sukkererter, bønnespirer...)

1 rødløk, i tynne bater

2 gulrøtter, i strimler

1 rød paprika, i strimler

2 vårløk, i skiver

litt aspargesbønner, friske eller frosne (jeg glemte å tilsette disse, så de er ikke med på bildet).

Spicy saus:

3 ss hoisinsaus

2 ss soyasaus

1 ts sesamolje (eller olivenolje)

2 ts sambal oelek (eller 1 hakket chili, eller 1 ts sriracha)

2 ss vann


Slik går du fram:

Saus:

¤ Begynnn med den spicy sausen. Bland alt og sett til side.

Nudler:

¤ Sett over vann og kok opp. Her skal du koke eggenudlene. 4 minutter er ofte koketiden. Sil av vannet når de er ferdigkokte. De skal has i kjøttdeiggryten tilslutt like før servering.

Kjøttgryte:

¤ Varm oljen i en gryte eller en stekepanne med høye kanter. Brun kjøttdeigen sammen med rødløken. Tilsett hvitløken og ingefæren etterhvert. La det steke til løken er myk og kjøttdeigen godt brunet.

¤ Mens kjøttdeigen og løken brunes kan du skjære opp grønnsakene: Gulrøtter, paprika og vårløk og ha det i kjøttgryta etterhvert (vent med vårløken). Tilsett også aspargesbønnene. La dette steke et par minutter til alt er gjennomvarmt.

¤ Tilsett nudlene i gryta og ha deretter sausen over og strø vårløkringer over tilslutt.

Velbekomme.






torsdag 26. august 2021

Is og ekspresso



 Lettvint og godt!

Du vil bli overrasket over hvor god dessert du kan lage med så liten innsats. Den eneste ulempen er at du ikke kan lage den i god tid. Den må spises "her og nu", nylaget.



Pr person:

¤ 1- 2 kuler vaniljeis

¤ 1 dl ekspresso (eller sterk kaffe)

¤ hakket sjokolade


Ha vaniljeisen i en dessertskål (eller glass som tåler varme). Hell den varme ekspressoen over isen og strø den hakkede sjokoladen over.