Denne retten lager du på en halv time, kanskje raskere enn det også. Den smaker litt spicy og du kan godt variere styrken på dette. Jeg gir deg oppskrift på sånn middels smak der.
400 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss ingefær, finrevet
4 ss olje til steking
salt og pepper etter smak
250 g eggenudler
Grønnsaker: ( Her kan du sjonlere litt, miniasparges, sukkererter, bønnespirer...)
1 rødløk, i tynne bater
2 gulrøtter, i strimler
1 rød paprika, i strimler
2 vårløk, i skiver
litt aspargesbønner, friske eller frosne (jeg glemte å tilsette disse, så de er ikke med på bildet).
Spicy saus:
3 ss hoisinsaus
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje (eller olivenolje)
2 ts sambal oelek (eller 1 hakket chili, eller 1 ts sriracha)
2 ss vann
Slik går du fram:
Saus:
¤ Begynnn med den spicy sausen. Bland alt og sett til side.
Nudler:
¤ Sett over vann og kok opp. Her skal du koke eggenudlene. 4 minutter er ofte koketiden. Sil av vannet når de er ferdigkokte. De skal has i kjøttdeiggryten tilslutt like før servering.
Kjøttgryte:
¤ Varm oljen i en gryte eller en stekepanne med høye kanter. Brun kjøttdeigen sammen med rødløken. Tilsett hvitløken og ingefæren etterhvert. La det steke til løken er myk og kjøttdeigen godt brunet.
¤ Mens kjøttdeigen og løken brunes kan du skjære opp grønnsakene: Gulrøtter, paprika og vårløk og ha det i kjøttgryta etterhvert (vent med vårløken). Tilsett også aspargesbønnene. La dette steke et par minutter til alt er gjennomvarmt.
¤ Tilsett nudlene i gryta og ha deretter sausen over og strø vårløkringer over tilslutt.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar