onsdag 12. oktober 2016

Coleslaw

Coleslaw er en form for råkost med rømmedressing. Jeg bruker det til fiskekaker og stekt fisk og det er godt som en form for saus på hamburger.
Anbefales!






Dette er en litt omtrentlig oppskrift, men det holder som "råkost" til 3-4 personer:

200 g kinakål, skåret i tynne strimler
2 gulerøtter, skrelt og skåret i små biter (eller du kan rive dem)
1 eple (bør smake litt surt og friskt), skåret i biter (trenger ikke skrelles)

Dressing:
4 ss lettrømme
2 ts sennep
salt og pepper etter smak

¤ Bland dressingen sammen og smak den til med salt og pepper.
¤ Bland kinakålstrimler, gulrotbiter og eplebiter i en skål.
¤ Rør forsiktig dressingen sammen med grønnsakene. Det virker kanskje som om dette er lite dressing, men det er viktig at grønnsakene ikke "flyter" i dressing.






mandag 3. oktober 2016

Havregrynsuppe

Denne oppskrifta har jeg tenkt å legge ut et helt år, men nå kommer den altså.
Jeg syns havregrynsuppe er et veldig godt alternativ til en kopp te på kalde høstkvelder. Jeg er ingen tilhenger av grønn te nemlig, og svart te på kvelden kan være så som så for søvnen. Prøv havregrynsuppe du også.



5 dl vann
1 dl havregryn
1 ts sukker (mengden kan du regulere hvis du vil ha en søtere drikk)
1/2 ts salt

Eventuelt litt rosiner.

¤ Ha alle ingrediensene bortsett fra rosinene, i en kasserolle og kok opp. La det koke svakt i ca 10 minutter.
¤ Sil suppa. Vil du ha litt av havregrynene i suppa, så gjør du det.
¤ Tilsett noen rosiner og drikk suppa mens den er varm.