mandag 27. april 2015

Vaffel 2, rømmevafler

Fete og sprø vafler, og mektige og gode. 
Nederst på oppskrifta ligger det forslag til pålegg hvor du kan bruke rømmevaffel som en liten forrett. 

Dette er også en forholdsvis stor oppskrift, 13-14 plater.
En liten advarsel, du må ikke blande melk inn i rømmevaffelrøra. Melka vi bare renne ut av jernet når du steker vaflene. 
En ting til, ikke stek så tykke vafler av denne røra, da blir ikke vaflene sprø. Jeg legger i ca 2 toppede spiseskjeer med røre i jernet for hver vaffel. I tillegg steker jeg hver vaffel litt lenger enn vaffeljernet sier. Det vil si at når lyset på vaffeljernet slukker, eller blir grønt ( alt etter hvilket vaffeljern du har ), så steker jeg vaffelen litt lenger. Det er viktig at rømmevafler blir litt brune i fargen!







3 egg
5 dl seterrømme
300 g hvetemel
1/2 ts salt
1 dl vann
1 dl fløte


Bruk elektrisk visp når du lager røra, du skal piske ganske mye. Av og til når jeg lager vafler så bruker jeg rett og slett den store miksmasteren min. Den pisker kraftig og røra blir tykk og god.

¤ Pisk eggene godt. Bruk minimum 3 minutter.
¤ Tilsett rømmen, vannet, saltet og fløten i eggene og pisk videre i 2- 3 minutter.
¤ Mål opp hvetemelet og tilsett det litt etter litt i røra, mens du pisker hele tiden. Når alt melet er tilsatt pisker du videre i ca 3 minutter. Da har du en tykk og god røre.

La røra stå å svelle minimum 1/2 time, gjerne mer.

Så varmer du vaffeljernet og steker så mange vafler du ønsker. Den røra som blir til overs setter du lokk på, eller legger plast over, og oppbevarer i kjøleskapet til neste gang du har lyst på vaffel.





Forrett til 4 stk: (1 eller 2 vaffelhjerter til hver)
Vaffel med avokado-krem, reker og lodderogn.

100 g rensede reker
1 avocado, moden. Den må kjennes myk ut når du kjøper den.
Litt frisk dill
4 ss majones
1 ss sitronsaft
1 ss olje (maisolje bruker jeg)
4 ts lodderogn (rød eller svart)
salt og pepper

¤ Bland rekene med olje, litt av sitronsaften og hakket dill.
¤ Del avocadoen i 2 og ta ut den store steinen. Mos innholdet i frukten og kast skallet. Tilsett resten av sitronsaften, majonesen og litt salt og pepper.
¤ Smør avocadokrem på vaffelen, legg på noen reker og pynt med en ts lodderogn på toppen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar