onsdag 17. september 2014

Fiskesuppe med tomater

Ukens oppskrift er en god og lettvint fiskesuppe.
Vil du ha litt mer "mat" i suppen, kan du skrelle noen poteter, dele dem i terninger og ha dem i suppa helt fra starten av.
Har du en bit selvfisket fisk passer det fint å bruke den.

Du kan også tilsette noen reker eller litt blåskjell helt tilslutt før du serverer suppa. Da bør suppa helst ikke koke etter at du har tilsatt dette.



Til 4 personer trenger du:

Ca 800 g hvit fisk (mengden fisk kan du regulere selv, suppa blir god med mindre mengde fisk også)
4 fedd hvitløk, hakket
1 sjalottløk, skrellet og hakket
1 fersk rød chili, hakket (ta bort de hvite frøene inni)
1 dl olivenolje
2 bokser hakkede tomater
1 paprika, skåret i biter
1/2 l fiskekraft (1/2 l vann + 1 fiskebuljongterning)
5 dl kremfløte

Slik gjør du:
¤ Bland hakket hvitløk, chili og olivenolje. Bruk ca halvparten av dette og mariner fisken med det. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, men jeg bruker å la fisken ligge slik med litt marinade over til jeg har den i suppa.


¤ Resten (av olivenoljen, chili'n og hvitløken) har du i en gryte, varmer det, og lar det surre  et par minutter.
¤ Tilsett paprika, sjalottløk og eventuelt poteter og la det surre med i ca 1 minutt.


¤ Tilsett tomatboksene og vann, pluss fiskebuljongterning. La det hele småkoke i en halv times tid.
¤ Tilsett fløten og varm til kokepunktet igjen.
¤ Del opp fisken i passende biter og legg i suppa (ta med marinaden også).
¤ La det hele stå å trekke i 10 minutter før du serverer det.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar