onsdag 14. mai 2014

Rabarbrasmuldrepai

Rabarbra i mai er forfriskende og godt. Jeg har ikke planten i hagen selv, så jeg "høster" på Rema når de har den i vareutvalget. Og akkurat nå finnes rabarbra i butikken. Den er faktisk søt og god.

Dette er en enkel smuldrepai. Den blir god. Har du sur rabarbra må du kanskje spe på med litt mer sukker, eller strø ekstra sukker når du spiser.


Dette er nok som dessert til 4:

6-8 stilker rabarbra

Paideig:
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
150 g smør (kaldt)
1 dl sukker

Til å blande med rabarbraen:
1 dl sukker
2 ss potetmel

¤ Varm ovnen til 225 grader.

¤ Ha mel, vaniljesukker, smør og sukker i en bolle og smuldre det sammen. Ikke arbeid mye med det, for smøret skal ikke smelte av fingervarmen. Du kan også bruke foodprosessoren.
¤ Vask rabarbraen og skrell av det ytterste røde.
¤ Del stilkene i biter sånn ca 3 cm lange.
¤ Klem deigen i bunnen på en usmurt ildfast form.
¤ Bland potetmel og sukker og bland det med rabarbrabitene.
¤ Fyll rabarbrabitene over deigen du har klemt ut i forma.


¤ Stek paien på midterste rille i ovnen i 30 minutter.
¤ Paien smaker aller best lunken og med en klatt halvsmeltet vaniljeis til.

Du kan også lage paien i god tid og varme den opp ved 175 grader i 10 minutter.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar