torsdag 27. februar 2014

Rask kjøttsaus

Det tar ikke lang tid å lage denne sausen, men den må koke i 15 minutter for å bli god både i smak og konsistens.
Lag sausen på vei først, så koker du pastaen mens sausen står og godgjør seg.
Vips så er maten ferdig!


Dette trenger du, og jeg er litt usikker på om det holdet til 4, men til 3 personer er det nok:

3 ss olivenolje
1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
400 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater (skal du lage porsjonen til 4 personer, kan du doble og ta 2 bokser)
1 buljongterning. Ta hva du har, men ikke fiskbuljong.
1 ts tørket oregano eller timian

¤ Fres hakket løk  og hvitløk i oljen i en panne (du må ha lokk til panna).
¤ Tilsett kjøttdeigen og mos den sammen med løken.


¤ Tilsett tomatboksen og smuldre buljongterningen og tilsett den også.
¤ Ha i det krydderet du ønsker.
¤ Sett på lokk og la det koke i 5 minutter.
¤ Etter 5 minutter tar du av lokket og lar sausen koke i 10 minutter.


¤ Kok pastaen mens sausen koker.

Riv gjerne litt ost som du strør over retten.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar