tirsdag 4. februar 2014

Laks og ris i langpanna

Denne retten har jeg laget mange ganger og den blir like god hver gang.
Av og til er det greit med mat som passer seg selv i ovnen.
Jeg lager retten i en liten ovnspanne, 20 x 30 cm, men du kan godt lage den i en ildfast form også. Min erfaring er at steker du i ildfast form, trenger retten litt lenger tid i ovnen.

Dette trenger du til 4:

4 dl basmatiris (det går helt sikkert greit med jasminris også)
8 dl kyllingbuljong ( 8 dl vann + 1 1/2 buljongterning)
800 g laksefilet
1 fedd hvitløk
3 ss majones
4 skiver loff
Frisk persille, ca 1 dl hakket
Litt timian, tørket
15 cherrytomater
Salt og pepper

¤ Varm ovnen til 225 grader.

¤ Kok opp vannet og rør ut buljongterningen i vannet.
¤ Mål opp risen.
¤ Ha buljongen og risen i en ovneplate, eller et ildfast fat. Rør litt i blandingen.
¤ Legg alminiumsfolie over forma og sett det midt i ovnen. Der kan den stå ca 10 minutter.
¤ Imens deler du laksefileten i porsjonsstykker.
¤ Hakk eller riv hvitløken og bland den med majonesen. (Har du urtesmør av en eller annen sort liggende, kan du bruke det istedet for majones og hvitløk.) Smør blandingen over fisken.
¤ Ha loffskivene og urtene (persille og timian) i en foodprosessor og la maskinen gå til blandingen blir smuldret.


¤ Ta så risforma ut av ovnen . Fjern folien. Rør litt rundt i risen.
¤ Legg fiskefilenten over risen.
¤ Fordel loff og urteblandingen over fisken.
¤ Del cherrytomatene og legg dem i forma litt rundt omkring.


¤ Dryss på litt salt og pepper.
¤ Hvis du vil, kan du spre litt olivenolje over tilslutt, men det er ikke nødvendig.
¤ Sett forma inn i ovnen i ca 15 minutter. Det pleier å holde.

Håper det smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar