onsdag 27. november 2013

Tortellini med paprika, squash og ruccola

Fra Trines matblogg har jeg stjålet denne.
Den er rask å lage og smaker godt. Du kan høvle parmesan og strø over, eller spise brød til, eller spise retten som den er uten noe til.
Ha litt friske urter som smaker mye i retten, ellers kan den lett bli litt smakløs.

Er du litt matlei og ikke vet hva du skal finne på til middag, så prøv denne! Den ser imponerende ut, men krever minimal innsats ved kjøkkenbenken.


Til 2 stk:

1 pakke tortellini med kjøttfyll, skinkefyll eller pestofyll

1 løk, gjerne rødløk, skrellet og hakket
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, finhakket
1 rød paprika, i biter
1/2 squash, i skiver og hver skive delt i 4
1 boks hermetiske tomater, gjerne cherrytomater
En god neve ruccolasalat, du kan også bruke frisk spinat
Friske urter, basilikum, timian, oregano eller lignende

Salt og kvernet pepper
Eventuelt revet parmesan

¤ Tortellinien må du koke for seg i vann før du blander den i retten. Oftest er det koketid på 1 minutt, så det kan du gjøre mens resten koker i 10 minutter.

¤ Varm oljen i en gryte og tilsett løken (ikke hvitløken). La den frese til den blir myk.
¤ Tilsett hvitløk, paprika og squash og la det hele surre ca 2 minutter.
¤ Tilsett de hermetiske tomatene.
¤ La dette stå og småkoke i ca 10 minutter og smak til med salt og pepper.

¤ Kok imens tortellinien.

¤ Tilsett tortellinien i gryta med grønnsakene.
¤ Tilsett så ruccolasalaten og friske urter. Rør alt lett sammen.
¤ Retten er ferdig når ruccolasalaten faller litt sammen.




Håper det smaker!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar