Denne suppa smaker nydelig. Det skjønner du når du leser ingredienslista. Med smør, litt fløte og hvitvin må det bli bra.
Jeg har funnet oppskrifta på Trines matblogg og den blir like god hver gang.
Du trenger dette til 4 personer:
1 gul løk, finhakket
1 gulrot, i små terninger
1 fennikel, i tynne skiver
1 bit sellerirot, skåret i biter
2 stengler med vårløk, i skiver (du kan også bruke purre)
1 1/2 dl hvitvin
7 dl fiskekraft (jeg bruker vann + 1 1/2 fiskebuljongterning)
1 dl fløte
100 g smør + litt smør til steking
400 g fisk, du kan bruke forskjellige sorter sammen, skåret i terninger
Litt reker hvis du syns det
Friske urter som basilikum, persille og gressløk, hakket (du kan bruke alle tre eller bare en sort)
¤ Varm litt smør i kasserollen og tilsett den hakkede løken.
¤ Fres til den blir myk.
¤ Tilsett vinen og kok det inn til det nesten ikke er væske igjen.
¤ Rens og kutt alle de andre grønnsakene, gulrot, fennikel, sellerirot og vårløk.
¤ Tilsett grønnsakene i kasserollen.
¤ Hell i fiskebuljongen og la det småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Har du hakket grønnsakene i små terninger tar det bare noen få minutter.
¤ Bruk en annen kasserolle og kok opp fløten.
¤ Når fløten koker tar du kasserollen av plata og tilsetter smøret (som ikke er smeltet på forhånd). Visp til smøret er smeltet i fløten. Dette skal ikke koke.
¤ Rør så fløtesmøret inn i grønnsakgryten.
¤ Tilsett fiskebitene.
¤ La suppen trekke til fisken er ferdig. Det tar 3 - 4 minutter.
¤ Tilsett reker hvis du spanderer det og strø hakkede friske urter over suppen tilslutt.
Jeg lover deg at dette smaker godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar