Pilaffris er bare at du koker noen grønnsaker og rosiner sammen med risen. Det gjør den kjempegod.
Du syns kanskje det virker litt snaut med en kylling på 4 personer, men det er kraftig mat. Mye olivenolje og en smørklatt gjør nok sitt til det.
Dette er til 4:
1 hel fersk kylling (jeg kjøper frossen kylling fra Solvinge, men du kan jo spandere så fin kylling du vil).
1/2 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
1 rød chili, renset for frø og hakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss frisk rosmarin (bruker du tørket tar du litt mindre)
Salt og pepper
Pilaffris:
200 g basmatiris
2 ss smør
4 dl vann eller kyllingkraft (4 dl vann + 1/2 kyllingbuljongterning)
3 sjalottløk, hakket
1 dl rosiner
1 stilk stangselleri, skåret i biter
1 dl nøtter (valnøtter, cashew, pistasj eller pecan)
Begynn med kyllingen:
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Legg kyllingen med brystsiden ned på skjærefjøla.
¤ Bruk en kraftig saks og klipp langs ryggbeinet på den ene siden. Klipp etterpå bort ryggbeinet. Kast ryggraden.
¤ Smør en ovnsplate med litt olje.
¤ Legg kyllingen på ovnsplata med brystsiden opp og press den ned og ut samtidig. Så ligger den flat.
¤ Bland (gjerne i foodprosessor): Olje, sitronsaft, hvitløk, rosmarin og chili.
¤ Pensle kyllingen med blandingen og dryss med salt og pepper samtidig.
¤ Stek kyllingen midt i ovnen i 30 minutter. Det pleier å holde.
Mens kyllingen steker lager du risen:
¤ Ha risen i en sil og skyll den under kaldt vann.
¤ Smelt smøret i en kasserolle.
¤ Tilsett den hakkede sjalottløken og la den frese litt før du tilsetter hakket stangselleri, risen og rosiner. La alt frese lett. Trenger ikke frese mer enn 1/2 minutt.
¤ Så tilsetter du vannet, eller buljongen. Bruker du vann så trenger du å salte litt.
¤ Sett lokk på kasserollen og la det trekke på svak varme i 20 minutter til væsken er fordampet.
¤ Når risen er ferdig strør du over nøttene.
¤ Du kan også røre noe av den gode krafta som har dannet seg fra kyllingen inn i risen. Bruk resten av krafta som saus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar