Denne gode oppskrifta på frokostblanding har jeg funnet på Trines matblogg. Den er faktisk veldig god. Nøtter og frø og gryn blir knasende sprøe og smaker utrolig godt.
Denne oppskrifta gir ca 500 g frokostblanding. Skal du doble oppskrifta må du steke det i to omganger, ellers blir det ikke sprøtt nok.
Server med friske bær og med melk, yoghurt eller kesam og jeg kan love deg at du blir fornøyd.
Gryn og nøtter:
250 g havregryn, jeg bruker store gryn
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g mandler, grovt hakket
50 g valnøtter, grovt hakket
50 g hasselnøtter, grovt hakket
Søtt og salt:
25 g brunt sukker
1 strøken ts flaksalt (maldon)
1 dl eplejuice (du kan bruke appelsinjuice også)
1 ss honning
1 ss smør
Ca 100 g tørket frukt. Tørket eple, -aprikos, -tranebær eller hva du finner i butikkhyllene eller kjøkkenskapet.
Slik gjør du:
¤ Varm ovnen til 140 grader (ikke varmluft).
¤ Rør sammen alt det tørre (gryn og nøtter).
¤ Bland det som står under "søtt og salt" i en gryte og varm det slik at sukker og honning og smør smelter.
¤ Hell blandingen (søtt og salt) over grynene og nøttene og rør godt sammen.
¤ Ha det hele jevnt utover en ovnsplate som er dekket med bakepapir.
¤ Sett det hele på midterste rille i ovnen i 50 minutter.
¤ Åpne ovnsdøra ca hvert 15 minutt og rør rundt i blandingen for at det skal stekes jevnt.
¤ La blandingen avkjøles før du blander den med oppskåret, tørket frukt og fyller det i en boks med lokk.
Blandingen holder seg 1 måned i boks på kjøkkenbenken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar