fredag 24. mai 2013

Varme bær på grillen

Jeg er ikke så flink til å grille, men akkurat denne retten får jeg til.
Varme bær passer med vaniljeis eller litt vaniljekesam som jeg har brukt her.
Hvis du legger disse pakkene på ettervarmen på grillen når middagen er servert, ja så er desserten klar når det er tid for dessert.

 
Dette er den omtrentlige oppskrifta:

Du trenger bær (frukt blir ikke like godt) som bringebær, jordbær, blåbær og litt ananas o.l. og du kan variere blandingen fra gang til gang, så har du aldri samme desserten.
Ellers trenger du pr porsjon:
1/2 ts sukker (jeg bruker brunt sukker)
1 ts sitronsaft (eller limesaft)
Et flak alminiumsfolie

Til å strø over desserten:
Noen hakkede pistasjnøtter
Hakket frisk mynte
Eventuelt vaniljeis eller vaniljekesam

¤ Riv av et lite flak alminiumsfolie pr porsjon.
¤ Legg bærene på folien.



¤ Strø 1/2 ts sukker over hver.
¤ Skvis litt sitron over (ikke utelat dette, det setter frisk smak på bærene)
¤ Pakk folien rundt bærene og samle folien i en tupp øverst.


¤ Legg pakken på ettervarmen på grillen og la den ligge der i 10 -15 minutter (du kan godt sette dem på en ovnsplate og varme dem i ovnen. Kanskje du har brukt ovnen på 200 grader eller så, da kan du sette dem i ettervarmen like lang tid der også).
¤ Når du skal spise, heller du ut bærene og safta som har dannet seg i en kopp eller en dessertskål.
¤ Strø over hakkede pistasjnøtter og hakket frisk mynte.
¤ Server med vaniljeis eller vaniljekesam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar