Dette er de rådyre italienske småkakene du får kjøpt i assorterte matbutikker. De skal dyppes i søt vin eller i kaffen. De blir tørre som kavringer, så ikke lag dem for store. De er kjempegode!
Det er viktig at du rister mandlene før du hakker dem. Gjør du ikke det blir ikke smaken like god. Så ta deg tid til det.
Så må du ha foodprosessor (tror jeg...). Jeg har aldri laget dem uten å bruke den, men kanskje det går bra det også.
Dette er en stor porsjon og gir ca 50 små biscotti, så den er grei å halvere. Da bruker jeg 1 egg og 1 eggeplomme i den halve porsjonen:
100 g mandler
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
240 g sukker
2 egg
1 eggeplomme
¤ Varm ovnen til 180 grader.
¤ Sett en stekepanne (uten verken olje eller smør!) på god varme og ha i mandlene. Rør lett i mandlene slik at de ristes på begge sider. Det tar 3 minutter så er de ferdige.
¤ Grovhakk mandlene.
¤ Ha resten av ingrediensene i en foodprosessor: Mel, bakepulver, sukker og egg og eggeplomme.
¤ La mixeren gå til du har fått en grovkornet deig.
¤ Ta deigen ut på bakebordet og tilsett mandlene.
¤ Arbeid mandlene inn i deigen. Kanskje du behøver litt mel på benken.
¤ Rull lengder av deigen, som passer til ovnsplata di. Jeg får 3 lengder, ca 25 cm lange og 5 cm brede.
¤ Legg lengdene på bakepapirkledd, eller smurt ovnsplate og klem lengdene litt flate med fingrene.
¤ Stek dem midt i ovnen i 35 minutter på 180 grader.
¤ Etter 35 minutter tar du ovneplata ut og senker varmen til 140 grader på ovnen.
¤ Når kakene er såpass kjølige at du greier å skjære i dem, skal du skjære lengdene i 1 cm tykke skiver. IKKE skjær dem tykkere! De blir som kavringer så hvis de er tykkere blir de ikke like enkle å spise.
¤ Så skal de inn midt i ovnen igjen på 140 grader i 20 minutter. (Vi du ha dem hardere så steker du dem i 30 minutter).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar