Jeg har lagt ut en oppskrift før på tomatsuppe.
Denne her må du mose med stavmixer slik at den blir tykk og god. Den er like god både varm og kald. Rund og med mye smak, og lettvint.
Til 4 personer (jeg syns dette er litt lite mat til 4, da må du i så fall servere ostesmørbrød til):
2 gule løk
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
5 røde tomater
2 squash
3 ss tomatpure
10 dl vann
2 terninger grønnsakbuljong
1 ts sukker
Noen tak med pepperkverna
Litt frisk persille
¤ Skrell og grovhakk løken (den gule løken og hvitløken)
¤ Varm olivenoljen i en gryte.
¤ Ha løken i gryte og la det frese et minutt eller så.
¤ Vask og hakk tomatene og ha den i gryta sammen med tomatene.
¤ Vask squashen og skjær av endene. Del den i 2 på langs og del hver del igjen i to på langs.
¤ Skjær delene i tynne skiver.
¤ Tilsett squashskivene i gryta.
¤ Tilsett tomatpureen og rør det hele sammen.
¤ Tilsett smuldret buljongterning, vann, sukker (1 ts) og kvern litt pepper over. Rør det sammen.
¤ Kok det hele opp. Skru ned varmen slik at det småkoker. Sett på lokk og la det småkoke i 20 miutter under lokk.
¤ Nå kan du ta av 2 dl av suppa før du moser den. Dette skal du ha tilbake i suppa når du serverer den.
¤ Sett stavmixeren i gryta og kjør til suppa er jevnt moset.
¤ Hell tilbake de 2 dl av suppa som du tok av.
¤ Strø litt hakket frisk persille over og server.
Du kan servere denne suppa både varm og kald, og de smaker like godt begge variantene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar