Enkelt og lettvint og med mye smak.
Jeg blir aldri lei av kyllingkjøtt. Heldigvis finnes det mange varierte oppskrifter på retter med kyllingfilet. Denne retten smaker mye. Det er sausen som gjør susen, med basilikum og spekeskinke og hvitløk. Bare gled deg!
Dette trenger du til 4:
4 kyllingfileter
1 ts salt
pepper
1 ss smør
10 - 12 blader av basilikum
8 stk spekeskinke (du kan spandere serano- eller parmaskinke hvis du vil)
2 1/2 dl fløte
2 ss balsamicoeddik
1 kylling-buljongterning
2 hvitløkfedd
Server oppskårede tomater til, og ris eller tagliatelle.
Varm ovnen til 225 grader.
¤ Smelt smøret i en stekepanne og la det bli litt brunt.
¤ Salte og pepre kyllingfiletene og legg dem i panna.
¤ Stek dem 3 minutter på hver side så de får en fin, gyllen farge.
¤ Ta dem ut av panna.
¤ Legg noen basilikumblader på hver kyllingfilet.
¤ Surr 2 spekeskinkeskiver rundt hver filet (med basilikumbladet under skinka) og legg filetene i en ildfast form.
¤ Hakk resten av basilikumbladene og visp dem sammen med fløte, balsamicoeddik og presset hvitløk (det vil si at du renser skallet av hvitløken og presser feddene i en hvitløkspresse. Har du ikke presse, hakker du hvitløkfeddene fint istedet.)
¤ Hakk opp kylling-buljongterningen slik at den blir løsere.
¤ Så visper du buljongterningen i fløteblandingen og visper så det meste av terningen er løst opp. Det går ganske greit for terningen er i seg selv ganske løs.
¤ Hell blandingen opp i fatet med kyllingfiletene, litt over filetene og litt ved siden av.
¤ Sett fatet midt i ovnen på 225 grader i 20 minutter.
¤ Imens retten står i ovnen koker du ris eller tagliatelle som du serverer til.
¤ Jeg har servert noen oppskårede tomater til også.
Det smaker skikkelig godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar