Denne eplekaka har jeg funnet i en kokebok av Anna Bergenström. Hun er min absolutte favorittforfatter når det gjelder kokebøker. Finner du en kokebok av henne, så anbefaler jeg at du ser litt i den. Hun kan sine ting denne svenske Anna. Det er vakre bilder og mye faktisk kunnskap mellom permene i hennes kokebøker.
Dette er nok til en liten kake som får plass i en rund paiform (originaloppskrifta er dobbelt så stor og får plass i en liten langpanne):
4 epler
1/2 ts malt kanel
Smuldredekke:
50 g meierismør
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 dl hvetemel (vær nøye og ikke bruk mer enn dette)
1 dl kokosmasse
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Smør en paiform eller en ildfast form i samme størrelse (dobler du oppskrifta bruker du en liten langpanne)
¤ Skrell eplene, skjær bort kjernhusene og skjær dem i tynne båter. Jeg deler hvert eple i 4 båter og deler hver båt igjen i 3-4 båter.
¤ Legg båtene utover i den smurte forma.
¤ Strø kanel over.
¤ Ha ingrediensene til smuldredekke i en foodprosessor og la maskina gå ca et halvt minutt. Da blir blandinga litt tung og fuktig.
Har du ikke foodprosessor så går det fint an å smuldre alt sammen med fingrene. Det blir akkurat like bra. Det tar bare litt lengre tid.
¤ Fordel smuldremassen over eplene.
¤ Stek kaka midt i ovnen ved 225 grader i 25 minutter.
Kaka er god som den er og er aller best servert litt lunken. Med en kremklatt til fest kanskje...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar