I år tenkte jeg å legge ut oppskrifter på middagsretter som krever minimum med forarbeid, har relativt få ingredienser, og som er ferdig på under halvtima. I tillegg må det selvfølgelig smake godt.
Jeg starter med spagetti carbonara.
Det som er viktig for denne retten, er at du bruker en god ost. Hvis osten ikke har smak, smaker ikke retten av noe heller. Bruk en vellagret type, gul, fast ost du selv liker smaken av.
Til 4 personer:
500 g spagetti
200 g bacon, finhakket
2 hvitløkfedd, skrellet og finhakket
4 egg
2 dl revet ost. Jeg har brukt parmesan, men cheddar er også godt.
I tillegg trenger du:
Olje til steking
Grovmalt pepper
1 dl kokevann fra spagettien
(Frisk persille hvis du har, men ikke nødvendig)
Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av det, kan du servere en rå eggeplomme til hver som kan blandes i retten når man har forsynt seg.
¤ Begynn med å koke spagettien etter anvisning på pakken. HUSK å ta av litt av kokevannet!
¤ Mens spagettien koker steker du finhakket bacon i litt olje i ei stekepanne med høye kanter.
¤ Tilsett finhakket hvitløk i panna med baconet og la det hele surre til baconet er brunt.
¤ Hell i 2-3 ss kokevann fra spagettien (men IKKE kast resten).
¤ Pisk sammen eggene og halvparten av den revne osten.
¤ Når spagettien er ferdigkokt og silt av, legger du den i panna sammen med baconrøra.
¤ Nå kan du tilsette litt mer av pastavannet, men ikke mer enn 1/2 dl, og rør godt om.
¤ Trekk panna av plata.
¤ Tilsett eggeblandingen i panna med spagetti og rør det godt sammen. Nå vil du se at egget blir fastere.
¤ Dryss over rikelig med revet ost og kvern pepper over.
Serveres med en gang! Du kan strø frisk persille over, men det er ikke nødvendig. Det ser pent ut da.
Så kan du servere en rå eggeplommer til hver...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar