søndag 14. oktober 2012

Pastasalat med sursøt dressing

Denne salaten kan serveres både varm og kald.
Dressingen er litt spesiell, med både sesamolje og peanøttolje i. Og hvor får man tak i det? Ikke så enkelt, for vareutvalget hos de store varekjedene er ikke av det beste. Alle har litt av det samme. Her i Namsos kan du prøve hos Røthe (i hylla over frysedisken, eller spør Roger).
Som erstatning for peanøttolje har jeg noen ganger blandet 1 ss peanøttsmør i 5 ss mais-eller solsikkeolje. Det går bra.
Sesamolje er værre å erstatte, men kan rett og slett utelates.


Til 4 personer:
400 g ferdigkokt pasta. Klipp den opp litt når den er ferdigkokt.
3 kyllingbryst
1 ss olivenolje +1 ts smør til steking av kyllingfiletene
16 scampi
2 vårløk
3 tomater
Frisk koriander

Dressing:
5 ss peanøttolje
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
3 ss søt chilisaus
2 fedd hvitløk, finhakket
Saften av 1 lime
Frisk koriander, finhakket


¤ La olje og smør bli varmt i stekepanna.
¤ Del kyllingfiletene i mindre biter (hver filet i 4-5 biter) og stek dem i panna til de blir gjennomstekte.
Når du steker kyllingfileter skal du ikke drive å snu dem hele tiden, la dem ligge og steke i 2- 3 minutter på den ene siden før du snur dem på en ny side. Da stekes de jevnere og blir saftigere.
¤ Vask og skjær vårløk i tynne skiver.
¤ Vask og skjær tomatene i terninger.
¤ Scampiene (hvis de er rå) må stekes raskt i varm panne med litt olje i. Har du ferdigkokte scampi varmer du dem kjemperaskt (10 - 15 sekunder!) i panna (uten smør eller olje).

¤ Bland alt til dressingen.
¤ Bland alt til salaten i en stor bolle og hell dressingen over.
¤ Klipp frisk koriander over.

Denne salaten kan vente på gjestene. Den er god servert kald også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar