mandag 29. oktober 2012

Elghakk

Viltkjøtt trenger ikke mye smakstilsetning. Det smaker godt med bare salt og pepper.
Du kan bruke kvernet kjøtt av elg eller hjort til denne oppskrifta, men kjøttdeig av storfe går ikke. Det blir for tamt.


 
Til 4 personer:
 
2 ss smør
800 g kvernet viltkjøtt
1 løk, hakket
6 dl vann
6 poteter (helst ikke mandelpotet, den tåler ikke så lang koking uten at den moses).
1 laurbærblad
salt og pepper
(Hakket frisk persille er godt å klippe over, men det trengs ikke)
 
¤ Smelt smøret i en panne med litt høye kanter som du har lokk til.
¤ Ha hakket løk og det kvernede kjøttet i panna.
¤ Fres dette til det blir litt brunt og kornet.
 
 
¤ Skrell potetene og del dem i terninger og ha dem i panna.
¤ Tilsett vannet. Det behøver ikke dekke kjøtt og poteter.
¤ Legg i laurbærbladet og legg på lokk.
¤ La panna koke i 40 minutter. Potetene skal jevne sausen litt, men ikke kokes istykker. Ikke rør i gryta underveis, det trengs ikke. Se til at det koker svakt.
 
 
 
¤ Når det hele er kokt i 40 minutter under lokk, tar du av lokket, skrur opp varmen på plata og lar det koke kraftig. Krafta skal koke inn litt slik at det ikke blir så tynn saus. La det koke sterkt i 4-5 minutter. Det pleier å holde.
¤ Smak til med salt og ta noen tak med pepperkverna.
¤ Jeg pleier å klippe godt med frisk persille over, men det gjøre du som du vil med. Det smaker godt uten også.
 
Sett flatbrød på bordet og server rørte tyttebær til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar