mandag 3. september 2012

Grove horn

Denne oppskrifta finnes i boka "Fra boller til burritos" som ungene fikk på ungdomsskolen på skolekjøkkenet. Den kommer jeg stadig tilbake til. Brødoppskriftene og gjærbakstoppskriftene i boka er gode. Deigene er greie å ha med å gjøre.

16 grove horn (oppskriften er fin å halvere, med 25 g gjær, 1 ss margarin osv..)

50 g gjær
2 ss myk margarin (hornene blir bedre med margarin faktisk, men du kan også bruke smør)
4 dl lunkent vann
1 ts salt
4 dl sammalt hvete, grov eller fin (jeg syns deigen blir bedre når jeg bruke fin sammalt hvete)
6 dl hvetemel

¤ Smuldre gjæren i en bakebolle (bruker du tørrgjær blander du den i melet).
¤ Smelt margarin i en kjele. Tilsett vannet og la det bli fingervarmt.
¤ Hell blandingen i bakebollen og rør så gjæren løser seg opp.
¤ Tilsett salt og det sammalte melet.
¤ Tilsett hvetemelet tilslutt og arbeid med deigen så den blir en god deig og slipper bakebollen.
¤ Dekk bollen med et klede og la den heve ca 45 minutter.

¤ Ta deigen ut på et bakebord som er lett melstrødd.
¤ Kna deigen litt.
¤ Del deigen i to deler og form dem til to kuler.
¤ Kjevle hver kule til runde, flate kaker 30-40 cm i diameter.
¤ Del hver kake i 8 like store "snipper".



¤ Rull hver "snipp" sammen fra bredsiden.
 
¤ Legg hornene på bakepapirkledd stekeplate.



¤ La hornene hveve ca 30 minutter under et klede.
¤ Varm ovnen til 220 grader.

¤ Pensle hornene lett med vann like før steking.
¤ Stekes på midterte rille i ovnen ca 12 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar