mandag 9. juli 2012

Kylling med tomatsaus og couscous

Dette er enkel og god sommermat.
Her kan du bruke hel, fersk kylling som du deler opp, eller kyllingfilet eller kyllinglår som du også får kjøpt ferske.

Couscous er jo kjempeenkelt. Her er det blandet stekt sopp og purreringer i. Det setter litt mer smak på couscousen.

Til 4 personer:
Kylling:
1 fersk kylling (som du må dele i minst 8 stykker), eller 4- 5 kyllingfileter, eller 6 kyllinglår
1 ts salt
2 ts spisskummen
olje og smør til steking (ca 2 ss av hver

Tomatsaus:
1/2 løk, finhakket
2 hvitløkfedd
1 rød chili (delt i 2 og rensket for frø), finhakket
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater
3 friske tomater, skåret i biter
frisk basilikum
salt og pepper (1/2 ts av hver)
ca 2 ts sukker

Couscous:
250 g couscous
2 1/2 dl vann
100 g sopp (jeg bruker selvplukket sopp fra fryseren, men du kan bruke friske sjampinjonger. Du må dele sjampinjongene i skiver)
1/2 purre, kuttet i skiver
persille
1 ss olje
1 ss smør


Begynn med tomatsausen. Den har godt av å stå å trekke litt.
¤ Smelt smør og olje i en kasserolle.
¤ Ha i finhakket løk, hvitløk og hakket chili. La det frese til løken er blank.
¤ Tilsett de hermetiske tomatene og de ferske tomatene (som er skåret i biter).
¤ Kok opp og la det hele trekke på svak varme (uten lokk) i 10 - 15 minutter.
¤ Smak tomatsausen til med salt og pepper og sukker.
¤ Klipp frisk basikikum over.

Stek kyllingen slik:
¤ Varm ovnen til 200 grader.
¤ Smelt smør og olje i en panne.
¤ Del kyllingen i passende biter. Jeg bruker stort sett kyllingfilet og deler hver filet i 2- 3 biter.
¤ Krydre kyllingbitene med salt og pepper og spisskummen.
¤ Brun bitene på begge sider i stekepanna (de trenger ikke gjennomstekes, du skal ettersteke dem i ovnen).

¤ Ha den ferdigkokte tomatsausen i et ildfast fat.
¤ Legg kyllingbitene på toppen av sausen.
¤ Sett det hele på midterste rille i ovnen og stek det (på 200 grader) i 15 minutter.



¤ Strø basilikum over retten når den er ferdigstekt.

Mens kyllingen står i ovnen lager du couscousen:
¤ Mål opp couscousgryn og ha dem i en serveringsbolle.
¤ Kok opp vannet og ha det over couscousen og la det svelle ca 5 minutter.
¤ Smelt smør og olje i panna og fres purreskiver og sopp slik at det blir litt brunt.
¤ Bland det (stekt purre og sopp) i couscousen.
¤ Strø over persille.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar