onsdag 6. juni 2012

Dorowat, etiopisk kyllinggryte

En rett med mye, og god smak.
For å lage denne retten må du blande deg fram til krydderet  "berberi", en afrikansk krydderblanding. Det gir en kratig smak på matretten, men er ikke spesielt hot.
Når du har blandet krydderet, holder det seg godt i et glass med tettsittende lokk.
Retten er enkel å lage, har få ingredienser og passer seg igrunnen selv på plata.

Jeg serverer litt crème fraîche til. Du kan også servere pitabrød, tortilla eller annet "tynt" brød.


Krydderblandingen berberi (du skal ikke bruke hele krydderposjonen du nå lager):
2 ts malte korianderfrø
2 ts malt ingefær
2 ts kajennepepper
2 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
2 ts karry
1/4 ts revet muskatnøtt
4 ts malt pepper

Kyllinggryta "dorowat":
1 stor fersk kylling, ca 1.2 kg
5 rødløk
50 g smør eller 4 ss olivenolje
4 dl vann
6 - 8 kryddermål (omtrent 4 ts) berberi
1 dl tomatpure
litt salt (ca 1 ts, men du må smake..)
4 hardkokte egg

Crème fraîche til servering.

¤ Skrell og hakk de 5 rødløkene  ganske fint.
¤ Smelt smøret eller varm olivenolje i en gryte.
¤ Fres all løken i noen minutter.
¤ Tilsett 2 dl av vannet og la løken trekke på svak varme under lokk i 20 minutter.
¤ Del kyllingen i mindre biter. Hvis du gidder kan du ta skinnet av kyllingen, men jeg gjøre aldri det.
¤ Etter 20 minutter tilsetter du i gryta: Resten av vannet, tomatpure, berberikrydderet.
¤ Legg kyllingbitene i gryta.
¤ Kok opp det hele, skru deretter ned varmen.
¤ La det hele koke på svak varme under lokk ca 35 minutter. Kyllingkjøttet må løsne fra beina før retten er ferdig.
¤ Kok eggene i 8 minutter. Skrell dem og legg dem hele i gryta ved servering.

Sett crème fraîce på bordet.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar