Jeg gir deg den opprinnelige oppskrifta som er til 4 personer. Hos oss blir dette for lite mat til 4. Jeg bruker å doble mengden med pasta og laks for å mette mine, men resten av ingrediensene bruker jeg etter oppskrifta. Du kan jo prøve deg fram...
Det jeg kan love deg er at dette smaker godt!
1 liter vann (til å koke laksen i )
1 liten gul løk, finhakket
1/2 sitron
en kvast persille, hakket
litt ssalt og pepper
300 g laksefilet
200 g frisk spinat (jeg bruker en hel sånn pakke som jeg får kjøpt på Rema med frisk spinat)
1 squash
Dressing:
1 hvitløkfedd
1 ss finklippet frisk gressløk
1 lite beger yoghurt naturell
1 ts dijonsennep (du kan sikkert bruke annen sennep også, men den bør ha litt skarp smak)
¤ Kok pastaen etter beskrivelsen på pakken.
¤ Når pastaen er kokt, skyller du den godt i kaldt vann og lar den renne av. Da klebrer den ikke.
¤ Ha vann (1 liter) i en stor kjele og ha i den finhakkede løken, persillen og den halve sitronen delt i 4.
¤ Kok dette opp og legg i laksen, som du har skåret i mindre biter.
¤ La laksen trekke i ca 5 minutter (ikke fosskoke!)
¤ Ta opp laksebitene og la dem hvile.
¤ Vask spinaten og squashen. Del squashen i skiver (ikke skrell den).
¤ Varm en steke panne og fres spinaten og squashen. Du trenger ikke bruke fett til å steke dem i. Spinaten vil falle sammen og bli veldig sammenklistret hvis du steker for lenge, så pass litt på....
Dressingen:
¤ Rør sammen yoghurt og sennep først.
¤ Finhakk hvitløkfeddet og bland det i.
¤ Rør inn gressløken.
¤ Tilslutt blander du pasta, laksebiter og spinat-squashblandingen i en stor bolle og har over dressingen. Hvis du vil kan du servere dressingen ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar