tirsdag 17. april 2012

Stekt sei med rotfruktstappe, stekte epler og løk

Jeg har plukket opp denne oppskrifta på God morgen Norge, hos TVkokken Wenche Andersen. Av og til blir jeg lei av kokte poteter, og da er stappe god å ty til. Og det er jo så godt!
Stekte epler er alltid en slager til stekt fisk.
Lag stor posjon med rotfruktstappe. Jeg syns alle spiser mye mer stappe enn de spiser poteter....
Jeg har stekt fisken i stekepanne, men du kan godt steke den i ovnen i 12 - 15 minutter på 200 grader, for ellers trenger du 2 stekepanner til å lage denne retten.

Til 4 personer:

800 g seifilet
salt og pepper
rapsolje til steking (du kan også bruke smør)

Rotfruktstappe:
8 poteter
2 gulerøtter
3 skiver sellerirot (det er omtrent en halv rot som du kjøper i butikken)
4 ss smør
1 1/2 dl melk

Stekte epler og løk:
3 løk
3 ss smør
1 ts sukker
2 ss eplejuice eller vann
3 epler
1 ts karrypulver

Rotfruktstappe:
¤ Skrell potetene, gulerøttene og sellerirota og del dem i store terninger
¤ Kok grønnsakene i vann til de blir møre. Det tar ca 20 minutter.
¤ Hell av kokevannet.
¤ Mos grønnsakene til en grov mos.
¤ Ha mosen i kasserollen og tilsett først smøret og la det smelte i mosen.
¤ Tilsett melken og la det hele koke opp slik at det blir passe konsistens på mosen. Du kan smake til med salt og pepper hvis du vil, men det er ikke sikkert du syns at du trenger det.

Stekt løk og epler:
¤ Smelt smør i stekepanna og tilsett sukkeret.
¤ Skrell løken og skjær den i båter og ha den i panna. Stek løken til den blir myk.
¤ Del eplene i båter (ikke skrell dem) og tilsett dem i panna.
¤ Strø karrypulver over og ha i eplejuicen eller vann.
¤ Stek til alt er gjennomvarmt, men ikke stek det for lenge, da blir eplene for dvaske. De skal beholde litt av friskheten.

Fisken:
¤ Varm oljen i panna.
¤ Del fisken i porsonsbiter og strø på salt og pepper.
¤ Stek fisken ca 3 minutter på hver side.
Du kan også stek fisken i ovnen som jeg sa inledningsvis. Da varmer du ovnen til 200 grader, strør salt og pepper på fiskebitene og legger dem på en smurt bakeplate. Putt dem midt i ovnen i 12 - 15 minutter, alt etter tykkelsen på fisken. Jeg bruker 3 cm tykkelse på fisken som et mål. Tykkere enn 3 cm = 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar