Den kalles også pannacotta denne desserten (på italiensk), men det igjen betyr kokt fløte, og det er det det er..
Denne oppskrifta er med bare kremfløte og den blir ganske mektig. Derfor er det viktig å ikke lage for store porsoner. Du kan godt bytte ut kremfløten med matfløte eller melk. Den får ikke den fyldige, gode smaken, men av og til er det greit det også.
Om sommeren er det godt med friske bær til. Er det derimot ikke bær-sesong kan man bruke appelsin som her, eller mandariner, utenlandske jordbær eller blåbær, granateple.. eller kanskje du har noen multer gjemt i fryseren.
Desserten må lages i god tid for den må stå i ca 4 timer før den stivner.
Til 4 porsoner:
6 dl fløte
120 g sukker
1/2 vaniljestang
2 ss rom (dette kan du sløyfe eller bytte med en likør hvis du har)
4 plater gelatin
2 appelsiner
¤ Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Vaniljestangen deler du i 2 på langs og skraper ut frøene og bruker dem. Du kan også legge selve vaniljestangen i.
¤ Tilsett rom (eller likør)
¤ Legg gelatinen i kaldt vann i 3-4 minutter slik at den blir myk.
¤ Press det meste av vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme fløteblandingen. Det er viktig at fløten ikke koker etter at gelatinen er tilsatt.
¤ Fyll røren i porsonsglass og sett dem i kjøleskapet eller kjølig i bortimot 4 timer til blandingen stivner.
¤ Skjær appelsinbåtene ut som fileter og legg dem på desserten.
Jeg har klippet litt sitronmelisse og strødd over for estetikken...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar