Har du 4-5 kalde, kokte poteter på lager er dette en rask og god og mettende middag i førjulsmørket.
Du trenger til 4 sultne:
2 bokser tunfisk i olje
1 pk dypfryste erter
5 kokte, kalde poteter
1 liten rødløk
grønn salat
Saus:
1 eggeplomme
2 ts sennep
2 ts eddik
1/2 ts pepper
litt salt
1 dl olivenolje
1 dl kesam
2 ss vann
3 ss revet pepperrrot (jeg bruker pepperrot fra tube som Røthe og Mega selger)
Pynt:
Frisk dill (dette kan du sløyfe, men det gir god smak)
¤ Vask salaten og legg den utover et stort fat.
¤ Bland sammen tunfisken og ertene.
¤ Del potetene i tykke skiver.
¤ Skjær rødløken i tynne skiver.
¤ Legg oppå salaten på fatet, lagvis: Tunfisk og erter, poteter og tynne skiver rødløk.
Lag sausen:
¤ Bland godt sammen eggeplomme, sennep, eddik, pepper og salt. (Jeg bruker å gjøre dette i foodprocessoren).
¤ Tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker. Det skal bli en ganske fast, jevn, lysegul saus.
¤ Tilsett kesam og revet pepperrot og bland alt godt.
Du kan ha sausen over salaten som dressing (som jeg har gjort på bildet), eller servere den ved siden av. Pynt med en raus neve frisk dill.
Å, dette hørtes kjempegodt ut!!
SvarSlettTakk Karen Birgitte! Ja, det smaker godt. Det er en typisk vintersalat, smaker godt når det er kaldt ute.
SvarSlett