onsdag 12. oktober 2011

Potetsalat med karve, paprika og vårløk

Denne potetsalaten er grei å lage til mange. Jeg regner sånn ca 2 poteter pr person, kanskje 3 hvis potetene er små. Den røde poteten Asterix, som vi får kjøpt overalt, er godt egnet til saken.
Salaten kan serveres både til stekt kjøtt og stekt fisk.



Jeg koker potetene på forhånd, med skallet på. Det kan gjøres i god tid. Potetene kan godt bli kalde før du lager salaten, for du skal varme dem opp igjen.

Dette trenger du til 4 personer:
8 poteter, kokte og delt i båter
1 neve karve
1 rød paprika, finhakket
3 - 4 vårløk, skåret i tynne skiver
4 ss olivenolje

¤ Sett ovnen på 200 grader
¤ Ha litt olivenolje i langpanna
¤ Legg potetbåtene i panna (du kan godt bruke ildfast fat), og spre resten av olivenoljen over
¤ Strø karve over potetene og salt (jeg bruker alltid Maldonsalt til dette) og pepper
¤ Sett langpanna i ovnen på midterste rille i 10 - 15 minutter, til potetene er gjennomvarme
¤ Når du skal servere potetsalaten strør du over finhakket paprika og vårløk i tynne skiver

Salaten er best litt lunken, men går også bra kald. Den må i ovnen først, selv om den skal serveres kald. Potetskallet blir sprøtt og godt av å steke i ovnen, så dette må du ikke utelate.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar