Jeg legger sei- eller torskefilet på bakepapir på stekovnsplata, strør på salt og pepper og har det midt i ovnen i 12 minutter på 200 grader. Ferdig!
Så kan du servere poteter og grønnsaker etter eget valg, og denne sausen til.
100 g meierismør
2 ss hakket, frisk persille
1 hvitløkfedd, hakket
1 ansjosfilet, finhakket (og den er viktig for smaken!)
1 ts revet sitronskall
1 ss presset sitronsaft
pepper (jeg syns ikke det er nødvendig med mer salt, men det må du kjenne på selv)
¤ Ha ca 1/3 del av smøret i en gryte og la det smelte.
¤ Tilsett persille, hvitløk, ansjos, sitronskall og sitronsaft. La det småkoke i 2 minutter.
¤ Skru ned varmen. Nå bør ikke smøret koke etter dette.
¤ Pisk inn resten av smøret, som er delt i store terninger.
¤ Bruk pepperkverna og kvern litt pepper over. Smak om du vil ha mer salt.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar