mandag 8. august 2011
Suppe med kjøttboller.
Dette er en ta-hva-du-har suppe. Du trenger hønse- eller grønnsakbuljong, kjøttboller og rotgrønnsaker. Resten kan du ha i etter smak og evne.
Med flatbrød til er dette god hverdagsmat.
Til 2 personer:
1 l vann
2 buljongterninger, hønsebuljong eller grønnsakbuljong
Litt blomkål
2 gulerøtter
4 poteter
Litt kålrot
1 pakke ferdigkjøpte kjøttboller
Eventuelt friske, hakkede urter. Det kan være gressløk, persille eller dill eller noe annet du liker.
¤ Vask og skrell grønnsakene og potetene og skjær dem i biter.
¤ Vask blomkålen, ta bort stilken og del den i buketter.
¤ Kok opp vannet og tilsett buljongterningene og la dem løse seg opp i vannet.
¤ Tilsett poteter, gulerøtter og kålrot.
¤ La dette koke 5 minutter før du tilsetter blomkålen.
¤ Kok viderer til potetene er møre. Da er resten også ferdig. Det tar ca 10 minutter, kanskje mindre.
¤ Tilsett kjøttbollene og la dem bli varme.
¤ Strø over litt urter hvis du har, det er godt og det ser vakkert ut.
Det går godt an å bruke andre grønnsaker, som erter (de skal bare varmes i suppa, som kjøttbollene), purreløk (kokes med), vårløk (kokes), squash (kokes), broccoli (kokes), sukkererter (varmes bare).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar