http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 12. september 2016

Taco med laks

Fredagstaco med laks istedet for kjøttdeig. Det er enkelt å lage, smaker godt og er en fryd for øye.
Jeg jukser litt og kjøper en pakke TacoSpiceMix. Du kan godt lage taco-krydderet selv. Det blir helt sikkert både bedre og sunnere, men av og til så bare orker man ikke....







Til 4 personer (beregnet som en kveldsrett, skal du ha middag må du kanskje beregne mer)

500 g laksefilet, uten skinn
2 ss olje til steking, jeg bruker ofte meierismør istedet, 2 ss av det også
Litt Taco Mix (Taco Spice Mix)
Frisk koriander
8 tacoskjell
50 g revet ost

Salat:
1 pk blandet salat
Litt hakket paprika
1 avokado

Krydderdipp:
1 dl rømme
1 dl majones
1/2 ts sennep
1 ts sitronsaft
1 ts Taco Spice Mix
2 ts sukker
Salt og pepper

¤ Bland sammen alle ingrediensene til krydderdippen. Smak på den og kjenn om du trenger mer sukker eller sitronsaft.
¤ Smak til med litt salt og nykvernet pepper. Du trenger ikke mye.
¤ Varm tacoskjellene i ovnen. 140 grader i 10 minutter.
¤ Ha salaten i en bolle. Tilsett hakket paprika, del avokadoen i 2, ta ut steinen og ta ut avokadokjøttet med en teskje og tilsett i salaten.
¤ Riv osten.

¤ Varm oljen eller brun smøret i stekepanna.
¤ Legg fiskestykkene i panna. La fiskestykkene bli lysrosa i fargen halveis gjennom. Det tar ca 3 minutter. Snu dem og stek dem kort tid på andre siden, ca 1/2 minutt. Da skal laksen være saftig og god.
¤ Ta laksen opp av panna og del den i mindre biter. Strø 1 ts Taco Spice Mix-krydder og hakket frisk koriander over laksen.

Fyll tacoskjellene med salat, revet ost, laks og kryddermix.





Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar