Du må spise dem nybakt. Det er egentlig ikke noe problem, for de er bare sååå gode!
Super picknickmat, gode til formiddagsteen eller kaffen. De kan spises med eller uten pålegg.
4 dl hvetemel
Revet skall av 1/2 sitron (eller appelsin)
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1 ts bakepulver
75 g smør
1 dl rosiner
1 1/2 dl melk
Sett ovnen på 250 grader.
Jeg bruker matprosessoren, men du kan godt arbeide sammen deigen med fingrene i en stor bolle:
¤ Ha mel, bakepulver, salt, sukker og revet sitronskall i bollen.
¤ Tilsett smøret som er delt i terninger.
¤ La maskinen gå til smøret er smuldret i melet, eller smuldre med fingrene.
¤ Tilsett melken og la maskinen gå til deigen blir en klump, eller rør det sammen for hånd.
¤ Ha litt hvetemel på bordet.
¤ Ta deigen ut på bakebordet og arbeid inn rosinene.
¤ Kjevle deigen ut så den blir ca 2 cm tykk over det hele.
¤ Bruk et drikkeglass og stikk ut runde kaker.
¤ Legg kakene på en stekovnsplate som er dekket med bakepapir.
¤ Stek sconsene i 8 minutter på 250 grader, midt i ovnen.
De egner seg ikke til frysing og holder seg ikke spesielt godt til dagen etter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar