mandag 11. september 2017

Plommepai

Det er høst og fine plommer å få kjøpt. 
Kanskje er du en av de heldige som har plommetre i hagen og kan høste av det. Det er de aller beste plommene å bruke. 


Dette trenger du til en rund paiform, 24 cm i diameter.

Paideig:
4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 dl sukker
1 kryddermål salt
100 g margarin /eller smør (jeg syns paideigen blir bedre med margarin)

Plommer: 15 store plommer eller ca dobbelt med små plommer.

Fyll:
2 dl fløte
2 eggeplommer

¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Ha hvetemel, bakepulver, sukker og salt til deigen i en foodprosessor.
¤ Tilsett margarinen/smøret og kjør til det blir småkornet. Har du ikke foodprosessor kan du kna sammen deigen raskt med fingrene. Da skal blandingen bli grovkornet, som store havregryn i konsistensen.
¤ Finn fram en paiform og ha deigsmulene i formen og trykk dem litt sammen med hendene.
¤ Del plommene og ta ut steinene og legg plommene i forma oppå deigsmulene. Det må være så mye plommer at det dekker deigen.


¤ Bland sukker og kanel og strø det over plommene.


¤ Sett forma midt i ovnen i 15 minutter.

¤ Mens forma står i ovnen blander du fløte og eggeplommer. Pisk litt i blandingen.
¤ Etter 15 minutter tar du forma ut av ovnen og heller fløteblandingen over plommene.
¤ Sett forma i ovnen igjen og la den steke videre på 225 grader i 25-30 minutter. 25 minutter pleier å holde.

Paien smaker bra lunken, men jeg syns faktisk at den er bedre når den er helt kald.
Velbekomme!